Att ge bort en upplevelse

Människan är en varelse som behöver kickar ibland för att känna att den lever. Och det behöver inte alls vara kickar i form av att hoppa bungyjump eller liknande, det kan vara att gå på en spännande flugfiskedag som vi skrev om i inlägget ovan. Och har du aldrig testat flugfiske så är det verkligen något utöver det vanliga. Men, när det kommer till upplevelser så kan det ofta vara så att vi ger bort dem i present. Ibland blir det lite knas i fråga om hur vi ska tänka: vart ska vi lägga ribban för att det ska bli så bra som möjligt. Vi har därför valt att göra en liten lista med olika punkter på hur man kan tänka i olika situationer för att det ska bli så bra som möjligt. Annars, om du känner att upplevelsen ska diskuteras tillsammans så köp ett sätt med träningskläder och utifrån val av kläderna kan din vän få bestämma aktiviteten. För att göra ett bra köp kan du handla online. Få rabattkod till Sportamore för att få ut mer för pengarna. Lycka till och här kommer några alternativ om du även vill få in en upplevelse.

Hitta presenten enklare

  • Årstid – vad är det för årstid när personen fyller år. Är det sommaren kan det funka fint med ballongflygning och är det vinter kanske det skulle vara roligt att röva bort personen en weekend för att åka långskidor. Sedan behöver du inte vara beroende av årstiden utan det kan vara en present som man kan få ta del av längre fram. Men behöver du inspiration är det bra att ta hjälp av årstiderna.
  • Budget – att vara begränsad av en budget kanske inte alltid är det roligaste. Men det är bra att både tänka stort och lågt. Och är det för dyrt så kan man nästan alltid skruva ner det hela till något som personen blir glad av och som passar plånboken.
  • Relation – är det en nära person bör du lägga stor vikt vid att personen kommer gilla vad den får och kanske till och med önskar sig detta. Är det en mer avlägsen vän kan det underlätta att tänka mer allmänt och välja något som passar många personer.
  • Personlighet – utgå från personen och vad den har för personlighet. Försök att gå ifrån dig själv så kommer det garanterat inte att bli fel.
  • Typ av present – vad är det för present: bröllop, student, födelsedag, en jämn födelsedag eller en julklapp. Ja, låt val av present styra till stor del.

För mer inspiration på upplevelser finner du här.