Äventyr i Malmö

Idag skrivs det mest negativt om Malmö i pressen. Och det är ju en storstad, självklart har den problem. Men det finns faktiskt väldigt bra sidor av Malmö också, och många äventyr som kan upplevas. Jag tänkte bjuda på lite tips från när jag var i Malmö och de naturnära upplevelser jag hittade där.

Jag bodde nära stortorget i Malmö och hade alltså ganska nära till allt, i själva stan. Men det finns ganska mycket man kan göra runtomkring Malmö, även om man bor ganska centralet. Först vill jag tipsa om att hyra en cykel och ta sig ut till Katrinetorp. Där kan du dricka kaffe och fika i en pampig 200 år gammal gård! Gott bryggkaffe kombineras här med konstutställningar som exempelvis en glasutställning. Det går även att låna en eka gratis och paddla runt i Engelska parken eller kika på ett grekiskt lusthus.

Vill du göra något ännu mer avkopplande finns det sådana alternativ i Malmös omnejd också. Exempelvis kan du besöka de fina kullarna i Kroksbäscksparken. En grön oas precis vid staden. Och det bästa med kullarna är att du har riktigt fin utsikt. En bra dag ser du utan problem Köpenhamn. Även andra kända landmärken som Turning Torso och Hyllie vattentorn syns från kullarna.

Det sista och allra mest avkopplande tipset är att ta en fisketur ut till piren vid ön. Om du åker buss dit heter faktiskt busshållplatsen just Ön. Havslukt, vågarnas sus, fiskmåsars skrik och några segelbåtar blandas med god fiskelycka. Jag rekommenderar att fiska makrill, det nappar friskt och är riktigt gott att äta. I piren finns dessutom ett hemligt rum som inretts som ett vardagsrum med parkettgolv och vitmålade väggar.

Runt Malmö

Om du skulle tröttna på äventyren i Malmö finns det många bra ställen att ta sig till i Malmös omnejd. Lund är en charmig medeltidsstad med en fantastisk domkyrka – bara en bussfärd från Malmö. Annars är givetvis Köpenhamn ett trevligt resmål, även det på kort reseavstånd från Malmö. Enligt vissa guideböcker är det just Lund och Köpenhamn som är värda att besöka i området.