Äventyr i Stockholm

Det är fantastiskt att semestra i Stockholm. Och numera vill man också som turist ha äventyr på sommarsemestern. Och om man ser längre bort än just inre city har huvudstaden mängder av alternativ, vilka många ofta glömmer bort.

Våga lämna city

Det är faktiskt väldigt enkelt att åka kommunalt i Stockholm, även om man måste testa annat än tunnelbana för att komma till äventyret. Om du är ute efter ett riktigt äventyr är Stockholm staden att åka till, boka ett hotell redan idag (på www.stockholmshotell.org finns alla hotell samlade på ett ställe) och boka tåg/flyg/buss eller fyll bilen med bensin och åk redan idag. Det kommer du i alla fall vilja göra, efter du har läst den här listan på fantastiska äventyr och upplevelser i och runt om huvudstaden:

  • Åk till Stockholm och upplev naturen? Jo det låter kanske märkligt, men – bara en busstur från city finns det möjlighet att åka på viltsafari. Det går endast att åka på sommaren, men om man gör det är chansen att se älg, rådjur, vildsvin och andra vilda svenska djur. Priset är mellan 500-1000 kronor per person. Väldigt spännande och inte alls vad en kan förvänta sig av en Stockholmsresa, men just där är det verkligen värt att göra.
  • Vi fortsätter på naturspåret. Det är nämligen så att även om Stockholm är en huvudstad full av asfalt – bär den också på fanatiska vattenvägar. Därför är det en perfekt stad att paddla kajak i. Ta dig gärna till ytterskärdgården, där är det lugnt och stabilt vatten. Vanligtvis ser en dagsutflykt ut som så att man tar en buss från Slussen till nacka, och därefter tar taxibåt till en av skärgårdens många öar. Därifrån åker man ut i naturen och kikar på den fina miljön. Efter några timmar äter man lunch på någon av alla klipp-öar, och sedan paddlar man lite till, för att återvända till Stockholm runt 18-19 tiden.
  • För dig som inte vill göra så avancerade utflykter, finns det annat roligt att göra också. Du kan till exempel ta dig till Solna (blåa linjen från T-centralen) och gå på fjärilshuset. Fjärilshuset är ett tropikal regnskog, vilket låter så konstigt, men det är otroligt härligt att åka dit. Det är aldrig under 25 grader, 3000 kvm och självklart fullt av fjärilar. Om du åker dit på sommaren kan du också hyra seg Way, och åka runt i Hagaparken vilken ligger precis bredvid. Ett riktigt äventyr med andra ord.
  • Förhoppningsvis åker du till Stockholm med barn, annars är det nästan lite jobbigt att en inte kan missa Tom Tits Experiment. Det är verkligen fantastiskt roligt, och även om målgruppen är just barn, kan vi vuxna uppskatta det också.  För att ta sig till Tom Tits, måste man åka till Södertälje. Södertälje ligger ganska långt från stan, ungefär 45 minuter med pendeltåg. Från Södertälje centrum går man sedan i cirka 10 minuter, och sedan är man framme.