Bästa bilen för äventyr

Det finns ett flertal bilar som ger extra spänning och om man ska åka på ett äventyr så är det ofta de fyrhjulsdrivna ”monster” som funkar bäst. Det gäller att kunna åka genom terräng och då krävs det dels fyrhjulsdrift för kraftens skull men också för att minimera risken för att köra fast i lera och dy. De flesta väljer en Jeep eller Rover att brumma iväg till bergen med då dessa bilar är mest kända för att klara tuffa underlag. Det gäller då att hitta dessa i bra skick och för en billig peng, bäst är att välja begagnade bilar.

kör offroad med jeep

Många gillar att åka på äventyr i Sverige. Här finns gott om vattendrag, berg och skogsområden. För att kunna ta sig ut till dessa platser så krävs det ofta att man har en bra bil som kan klättra i uppförsbackar och även klarar av lerigt och ojämnt underlag. Det finns ett flertal bilar i Sverige som klarar detta och beroende på vad man ska ut på för äventyr och hur terrängen ser ut så är det olika bilar som gäller. Exempelvis så är det många som väljer fyrhjulsdrivna SUV:s för uppdraget och det är en bil byggd för att klara motståndet. Många personer som bor på landet väljer även denna typ av bil för att vintern kan göra det svårt att ta sig fram på oplogade vägar.

Begagnat är en bra affär

Många säger att den sämsta affären som du gör i ditt liv är just bilaffären. Detta för att det är svårt att gå plus i en sådan affär. Dessutom är det inget som tappar lika mycket i procentuellt värde som en bil. För varje månad och år som du äger bilen så tappar den i marknadsvärde, olika mycket för olika modeller. Vissa bilar tappar upp till hela 50 % av sitt värde när den varit ägd i ett helt år. Oftast är det dem dyrare bilarna som sjunker snabbt. Därför är det i stort sätt alltid bättre för plånboken att göra en begagnad bilaffär, efter att den tappat sitt första marknadsvärde så sjunker priset betydligt långsammare. Du tjänar inte på affären egentligen, men du förlorar samtidigt inte heller. Något man gör med en fabriksny bil.