Dags för konferens

Konferenser är ett bra sätt att skapa sammanhållning på företaget och få er att växa tillsammans. På Konferenspoolen hittar du det samlade utbudet av Sveriges konferenser för att så smidigt som möjligt kunna ordna den ultimata konferensen för just ditt företag. Vill ni åka någonstans eller stanna i stan? Att byta miljö från arbetsplatsen är ett sätt att flytta fokus från de vanliga arbetsuppgifterna och sätta andra saker i blickfånget. Alla har dock inte möjlighet att vara borta från hemmet på nätterna, och då kan det passa bättre att välja en plats som går att komma hem från efter avslutade övningar. Oavsett var man väljer att befinna sig är det viktigt att konferensmiljön också ger möjlighet till umgänge och avslappnad samvaro.

Under konferensen kan man arbeta med att mötas som arbetskamrater i olika övningar, till exempel genom att ge och ta emot kritik. Det är oftast bäst att arbeta på det sättet med hjälp av en erfaren ledare som kan guida deltagarna genom konkreta uppgifter. För att kunna göra det krävs ofta en del mod och styrka. Uppgifterna bör vara kopplade till ett uppsatt mål och ha för avsikt att resultera i någon erfarenhet eller insikt. Om företaget har möjlighet att ta in en konsult för att leda övningarna är det ofta bäst: det bör vara en person med gedigen erfarenhet av grupper, psykologi och dynamiska processer.

Den som snarare är ute efter att svetsa samman gruppen en smula eller göra avstamp inför ny arbetssäsong kan ofta ha mer nytta av att äta en god middag tillsammans eller delta i någon enklare aktivitet, som att skåda sälar, prova whiskey eller ”leka” femkamp. För det sportiga företaget kan kanske kajakpaddling vara ett alternativ.