Fullt av upplevelser i naturen

Det är sant att man inte behöver vare sig köpa något eller vara i en stad för att uppleva något. Som en motreaktion på Årets julklapp gjorde Naturskyddsföreningen en kupp och vann i både respekt och insikt.

 

vandra kängor hoppDet nya modeordet är förmodligen upplevelser. Allt ska helt enkelt vara så tillspetsat som möjligt och vi nöjer oss inte bara med att ta vara på det vi har och njuta av våra skogar och vår natur. Det krävs något alldeles extra med andra ord. I ett tidigare inlägg skrev vi om bästa bilen för ett äventyr i Sverige. Det gäller ju att ha en bil som klarar ojämnt underlag, lera, is och vatten. Om det är så att man vill ut på bilfärd alltså.

Årets julklapp och reaktionerna mot den

Årets julklapp blev 2016 VR-glasögonen. Alltså ett par videospelsglasögon som låter oss uppleva saker som inte finns i verkligheten. Detta, eller kanske hela grejen med att vi måste köpa nytt hela tiden, var något som Naturskyddsföreningen reagerade på och kommenterade, något som bland andra Veckans Affärer rapporterade om.

Den virtuella verkligheten finns i naturen

Den virtuella verkligheten verkar ha tagit världen, särskilt de rikare delarna, med storm. Men faktum är att vi har en fantastisk värld runt omkring oss, med naturens storslagenhet och möjligheten att vistas i den. Naturskyddsföreningen vill i stället lansera Natural Reality, som är just den fantastiska natur som även det är en 360-upplevelse, men på riktigt, inte genom ett par videoglasögon.

Detta kopplar de även samma med trenden att tänka hållbart och klimatsmart, att inte glömma vår natur. Vi kanske inte behöver alla nya prylar vi köper utan det kanske räcker med att gå ut i skogen och andas, promenera över porlande bäckar, på kvistiga stigar och klättra i träd. Det finns massor av spännande att upptäcka upplevelsemässigt ute i naturen med andra ord.