Säg hej till endorfiner!

När vi gör saker som får magen att pirra och våra mungipor att snudda öronen så mår vi bra. Och då frigörs det endorfiner. Och att säga hej till endorfiner är något som vi borde göra mycket ofta. Men det är inte alltid som vi kan åka iväg på spännande äventyr med ett glatt sällskap av våra vänner. Ibland måste man ta tag i det själv. Och då finns det självfallet trix du kan använda dig av för att kicka igång endorfinerna i hjärnan så kroppen bubblar till. Och när vi försöker få fram dessa känslor på egen väg så menar den framstående psykologen William Bloom att vi kan finna en inre frid och stor glädje.

Några tips är att du ska försöka koppla ihop din kropp med din själ. Detta görs bäst genom att du ligger i sängen. Tänk på det vackra med dig själv, var närvarande och kom i kontakt med naturens element. Du ska även vandra till ditt smultronställe eller kura ihop dig som ett rådjur till en cirkelform. Då denna form är en klassisk energiform.

Och om du tvekar på alla dessa saker och endast vill ut och få kickar av motor kross så tänk på att dessa endorfinkickar du kan när som skapa själv ger välbehag, lindrar smärta och stimulerar immunförsvaret. Och det låter väl som något du vill testa? Vad har du att förlora? Eufori är något som vi alla människor borde bli bättre på att jaga. För tänk hur vacker världen skulle se ut då? Och vill du ha lite mer rörelse så testa dans!