Upplevelse för företaget

27254-pouring-wineOavsett vad för typ av företag du jobbar på så är det alltid kul att med jämna mellanrum hitta på något med jobbet – men vad? Här kommer några förslag.

Liksom att alla människor är olika så är även alla företag olika och då är det fel att baka in alla i en modell för vad som passar. Så först gäller det att utgå från företaget och vad det är för typ av medarbetare som jobbat där. Är det byggarbetare så lockar en viss typ av aktivitet, medan en helt annan om man jobbar på dagis, men vad vet vi? Det finns mängder av aktiviteter som bjuder in alla som vi ha lite skoj.

Från fiske till Champagneprovning

Ja, smaken är som baken och tur har den som får välja aktivitet. För ofta är det några få utvalda som får chans att välja vad resten av jobbet ska göra. Ett smart tips är att inte vara själviskt utan istället för att tänka på en viss del så tänk på helheten. Men låt oss här komma med lite härliga aktiviteter som du kan bjuda på, och här har vi skrivit ett helt inlägg om aktiviteter du kan hitta på om du befinner dig i Stockholm.

  • Gör något roligt av aktiviteten och tänk lite utanför boxen i form av att komma på ett roligt tema som bäddar in kvällen. Då kan du knyta ihop både mat och lek i samma andra.
  • Tänk inte först och främst på budget utan låt istället kreativiteten att flöda för att sedan tona ner till ni har ett pris som ni kan jobba med. Det kan handla om att lära sig göra egen champagne och pressa druvorna själv mellan tårna till att i slutändan köpa upp lite viner på kontoret och ha en intim vinprovning.
  • Är du diplomatisk så kan du alltid komma fram till två olika aktiviteter som sedan de övriga får rösta på och det förslag som blir populärast vinner – dock har du veto, men det behöver du inte säga.

Det fantastiska är att det kryllar av spännande upplevelser som väntar på att ni ska sätta tänderna i. Börja tänka på ett tema så kommer resten att lösa sig.