Upplevelsen i naturen

Visst finns det klara positiva delar med att åka på en upplevelseresa i glesbygden. Är det dessutom en teambuldingsresa så är det ännu bättre. I glesbygden finns ju nämligen naturen, naturen som ger oss möjligheten att hitta på mängder av olika aktiviteter, allt från camping till folkrace! Det är bara ni som sätter gränserna och det är klart att det kan bli för många valmöjligheter ibland. Självklart är dock att aktiviteten ska passa alla och vara rolig!

Det är kul med upplevelser och det är alltid som man lär sig något nytt, därför är det viktigt att en tar resan på största allvar när den ska bokas. Det är nämligen lätt att det blir tokigt om en inte räknar med att alla ska kunna delta och få ut något av det. Det kan vara så att på ert företag så är önskemålen delade när det gäller just en resa, alla gillar inte fyrhjulskörning exempelvis och då är det svårt att få alla nöjda. Sedan är det såklart helt omöjligt att få alla att gilla samma sak, men om en siktar mot att välja en aktivitet som passar i ett sammanhang så är det såklart lättare att pricka rätt. Syftet med resan kan vara olika och därför är det viktigt att den anpassa därefter. Är det en konferens där fokus ligger på att ge ett sammansvetsat gäng så är det en god idé att ta en aktivitet som passar in i teambuilding-facket. Det kan vara att gruppen ska lösa ett problem tillsammans, att exempelvis ta sig från punkt A till punkt B på ett säkert sätt. Men det kan också vara att gruppen behöver ha mer kul tillsammans och därför så anordnas en aktivitet utifrån att det ska vara roligt. 2 exempel på aktiviteter:

  • Hinderbanan är nog verkligen en klassiker när det kommer till att uppleva och stärka banden tillsammans. Hinderbanan kan se ut lite hur som helst, i skogen är det lätt att bygga upp en hinderbana med hjälp av fallna träd och liknande och därför är det bra att informera om kläder som tål mycket.
  • Fordon som i fart och fläkt är kul och det kan vara folkrace, fyrhjuling eller varför inte segway. Det senaste ger lite mindre slitage på kläderna.